OVER VOLTA

DE VOETBALSCHOOL VAN GORINCHEM

WAT IS VOLTA?

Wij, Noam en Simon zijn de oprichters van Voetbalschool Volta. 2 jonge trainers met heel veel energie en passie voor de sport. We voetballen allebei nog en trainen beiden selectieteams (voor meer informatie over de trainers, kijk bij ‘voorstellen’). Een voetbalschool is een plek waar mensen kunnen komen om hun voetbalvaardigheden te verbeteren. Wij specialiseren ons in de jeugd, namelijk 6 t/m 14 jaar, die we onderverdelen in 3 groepen:

Groep 1: 6,7,8 jaar

Groep 2: 9,10,11 jaar

Groep 3: 12,13,14 jaar

De naam Volta komt van het nieuwe speltype in de game FIFA. Dit is een straatvoetballer die probeert door te breken met zijn buitenaardse voetbalkwaliteit, waarbij hij zijn eigen persoonlijkheid houdt en hierin juist uitblinkt. Volta betekent in het Portugees daarom ook ‘comeback’. Wij als Voetbalschool Volta staan hier ook voor. Het siert je juist als je je eigen persoonlijkheid houdt en je zo goed mogelijk ontwikkelt als voetballer.

Trainingsdagen en tijden

De kinderen worden ingedeeld per leeftijdsgroep en trainen dus op verschillende tijden. Je kunt je zowel inschrijven voor de vrijdagmiddag/avond óf de zondagochtend.

Meer weten over trainingsdagen en tijden? Klik dan hier.

Ontwikkeling op papier

Het gezegde ‘meten is weten’ gebruiken wij bij Volta zeker. Iedere training wordt er door de trainer een beoordelingsformulier bijgehouden waarin wij de speler beoordelen met als doel de spelers te verbeteren. Wij willen de kwaliteit en plezier van voetballers stimuleren. Er wordt op deze punten beoordeeld:

–      Loopcoördinatie 

–      Techniekvormen

–      Partijvormen 

–      Gedrag van de speler 

We houden een nulmeting in week 1, week 5 en week 10, waardoor er aangetoond kan worden hoeveel verbetering er heeft plaatsgevonden en waar nog hard aan gewerkt kan worden. Aan het eind van deze 10 weken (1 cyclus) of 5 weken (halve cyclus) krijgt de speler het beoordelingsformulier met bevindingen en resultaat van ons mee met handtekening. Wij als voetbalschool kijken dus niet alleen naar techniek, maar kijken naar het complete plaatje, de complete voetballer. Denk hierbij aan verdedigen, aanvallen, looptechniek, baltechniek, maar zeker ook gedrag. 

Bij deze voetbalschool trainen wij verschillende aspecten binnen het voetbal: loopcoördinatie, technische vaardigheden, kijkgedrag, reactiesnelheid en aanpassingsvermogen. We werken volgens de ASM (Athletic Skills Model) methode.

Buiten de focus op de loopcoördinatie- en techniek vormen vinden wij 1 v 1 vormen ook erg belangrijk omdat hierin alles in terugkomt. We hebben daarom het volgende bedacht: de Copa del Volta!

BENIEUWD NAAR DE TRAININGEN VAN VOLTA?

VOLG NU EEN GRATIS PROEFTRAINING

WIE ZIJN WIJ

NOAM VAN WIJK

Ik ben Noam van wijk (20), 3e jaars student ALO en een zeer enthousiaste voetballiefhebber. Mijn ambitie ligt bij het trainerschap. Ik ben al meerdere jaren bezig met pupillen te trainen op Unitas, dit op 2e divisie en hoofdklasse niveau.

Ik ben zelf een fanatiek voetballer, van jongs af aan al. Ik heb bij clubs als Ste.Do.Co, Den Bosch, Kozakken Boys en Unitas gevoetbald. Tijdens mijn jeugd heb ik veel gekeken naar voetballers als Ronaldinho, Ronaldo en Messi. Hierdoor ben ik zelf trucjes gaan oefenen die ik kon toepassen in de wedstrijden.

Ik ben op dit moment bezig mezelf door te ontwikkelen als trainer. Op het moment ben ik bezig met mijn UEFA C. Ik zou graag mijn ervaring en enthousiasme op kinderen willen overbrengen zodat zij hun coördinatie en techniek kunnen verbeteren.

SIMON FLACH

Ik ben Simon Flach (21), 3e jaars ALO (Academie Lichamelijke Opvoeding) student en ik ben altijd met sport bezig. Op mijn studie krijg ik altijd les over sport en daarbuiten geef ik aan 3 voetbalteams training. Bij vv Dubbeldam geef ik training aan de JO13-1 (hoofdtrainer), JO19-1 (assistent-trainer), en Zaterdag 6 (speler/trainer, vriendenteam). 

Voetbal is mijn passie en ik heb heel wat ervaring opgebouwd op het trainersvak en als speler zelf. Ik heb bij Dubbeldam in de jeugd op 3dedivisie niveau gevoetbald en als trainer aan hoofdklasse training gegeven. 

Dit seizoen ben ik mij verder aan het ontwikkelen door de KNVB-opleiding UEFA C te volgen. Ook loop ik stage bij een van de grootste voetbalscholen van Nederland (jeugdvoetbalopleiding). Ik zou mijn kennis en enthousiasme graag overdragen aan de kinderen die graag willen voetballen zodat er meer plezier en talent wordt ontwikkeld. 

Wat anderen zeggen

Hans Bos

Hoofd Opleiding • GVV Unitas • UEFA C & B Coach

Hans Bos over Noam van Wijk

Van een gedreven eerste elftal speler die zichzelf altijd wil verbeteren naar een beginnend jeugdtrainer die het leuk vond om kinderen iets aan te leren.

Inmiddels al heel wat jaartjes op de Unitas velden actief als jeugdtrainer, waarbij hij maatschappelijk er ook zijn werk van gaat maken door te gaan studeren aan de ALO en via de KNVB zijn UEFA-C Youth aan het behalen is.

Een betrouwbare trainer die alle kinderen probeert te zien, ze probeert uit te dagen en te ontwikkelen. Maar het alle belangrijkste; hij wil de kinderen hier een rol in laten spelen, hij wil ze zelf een onderdeel laten zijn van hun eigen ontwikkeling en dit ook zichtbaar maken voor zowel hen als u als ouders.

En die werkwijze, daar word ik heel gelukkig van en dat is ook de reden waarom ik ervan overtuigd ben dat Noam het VS Volta een succes gaat maken! Niet alleen het voetbal staat centraal, de persoon en zijn ontwikkeling zijn het vertrekpunt.


Perry Bakema

Hoofdtrainer • FC Dordrecht JO16 • UEFA C & B Coach

Perry Bakema over Simon Flach

Simon is een heel leergierige trainer, ik heb hem zijn eerste jaren als trainer begeleid en hij is een tijd mijn assistent-trainer geweest. Doordat hij de HALO doet, leert hij hoe hij goed met kinderen om moet gaan. Dit zie je terug in de trainingen.

Ook heeft Simon veel verstand van loopcoördinatie en voetbaltechniek, op de voetbalclub werd dit niet heel vaak getraind maar als we dit gingen behandelen mocht Simon dit altijd verzorgen. Dus een hele hoop kennis en talent voor het verzorgen van trainingen en omgaan met kinderen.

%d bloggers liken dit: